Mainos
Mainos

Libanonissa suurmielenosoitus

Sadattuhannet ihmiset ovat tänään osallistuneet hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen Beirutissa.

Sadattuhannet libanonilaiset mielenosoittajat vaativat maan pääministerin Fuad Sinioran ja tämän hallituksen eroa Beirutissa.

Hizbollah-shiiajärjestön rinnalla hallituksen eroa on vaatinut joukko muita oppositioryhmiä. Opposition kannattajia on kehotettu piirittämään hallituksen rakennuksia pääkaupungissa siksi kunnes hallitus eroaa.

Hizbollah-järjestö ja sen liittolaiset vaativat nykyisen hallituksen korvaamista uudella laajapohjaisella ministeristöllä.

Syyrialaismielisen Hizbollahin ja sen liittolaisen Amalin ministerit erosivat viime kuussa Sinioran hallituksesta. Hizbollah liittolaisineen tavoittelee määräävämpää asemaa uudessa hallituksessa ja syyttää hallitusta riittämättömistä toimista viimekesäisen sodan aikana.

Pääministeri Siniora vakuutti eilen illalla Libanonin televisiossa, ettei hallitus aio erota mielenilmausten takia. Libanonin presidentin Emile Lahoudin mielestä maan hallitus ei ole enää laillinen, koska se ei enää edusta maan kaikkia uskontokuntia.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme