Mainos
Mainos

Liberia: USA toimittaa kokeellista Ebola-lääkettä Afrikkaan

Länsi-Afrikassa sijaitseva Liberia sanoo, että Yhdysvallat lähettää kokeellista Ebola-lääkettä tartunnan saaneiden lääkäreiden hoitamiseksi.

Reutersin mukaan asiasta kerrotaan Liberian presidentin Ellen Johnson Sirleafin kotisivulla.  

Sen mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja maan viranomaiset ovat hyväksyneet Liberian pyynnön.  

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan he kuitenkin vain auttoivat Liberiaa yhteydenpidossa lääkevalmistajan kanssa.  

– Koska lääkettä viedään Yhdysvaltojen ulkopuolelle, siihen tarvitaan vientiluvat, lääkintäviranomaisia edustava tiedottaja sanoi. Hän lisäsi, että lääkeyhtiö on työskennellyt suoraan Liberian hallituksen kanssa.  

Kokeelliset lääkkeet on määrä tuoda Liberiaan myöhemmin tällä viikolla.   

ZMapp-nimistä Ebola-lääkettä valmistama Mapp Bio -yritys sanoi eilen, että se on lähettänyt kaikki saatavilla olevat Ebola-lääkkeet Länsi-Afrikkaan.  

– Olemme vastanneet viikonloppuna saamaamme Länsi-Afrikan valtioiden pyytöön. ZMappin varastot ovat lopussa, yhtiö sanoi tiedotteessa eilen.   

Ebola-lääkettä on jo käytetty kahden amerikkalaisen avustustyöntekijän ja espanjalaisen papin Ebola-tartuntojen hoidossa.  

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Länsi-Afrikassa riehuvaan Ebola-epidemiaan on kuollut jo yli 1 000 ihmistä. WHO on julistanut Ebola-epidemian kansainväliseksi hätätilaksi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme