Mainos
Mainos

Liberiaan julistettiin poikkeustila

Liberian presidentti Charles Taylor on tänään julistanut maahan poikkeustilan levottomuuksien levittyä lähelle pääkaupunkia Monroviaa.

Presidentti Charles Taylorin antama poikkeustilajulistus tuli sen jälkeen, kun taistelujen äänet olivat edenneet lähelle pääkaupunkia Monroviaa.

Sissien edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille hieman aiemmin, että tuhannet sissit olivat valmiina hyökkäämään Monroviaan ja valtaamaan kaupungin muutaman lähivuorokauden aikana. Sissit vaativat Tayloria eroamaan ja poistumaan kaupungista. Yhteenottoja oli eilen 35 kilometrin päässä Monroviasta.

Presidentti Taylor sanoi tänään radiossa ja televisiossa pitämässään puheessa, että hallituksen ja sissien pohjoisessa käymät taistelut ovat levinneet, ja siksi poikkeustilan julistaminen on tarpeen.

Taylorin joukot ovat vuodesta 1999 lähtien taistelleet pohjoisessa sissiryhmittymiä vastaan. Sissit ovat samoja, jotka vastustivat presidenttiä vuosina 1989-1997 käydyn verisen sisällissodan aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme