Mainos
Mainos

Liberialle uusi pääministeri

Liberian uutena pääministerinä on aloittanut Gyude Bryant. Bryantista tulee myös maan valtionpäämies, kun väliaikainen presidentti Moses Blah jättää tehtävänsä.

Gyude Bryant

Länsiafrikkalaisessa Liberiassa alkoi tänään uusi aikakausi, kun maa siirtyi 14 vuotta kestäneen sisällissodan jälkeen uuden pääministerin johtoon. Gyude Bryantin on määrä luotsata sodan runtelema maa vaaleihin vuonna 2005. Bryantista tulee myös maan valtionpäämies, kun väliaikainen presidentti Moses Blah jättää tehtävänsä. Blah on johtanut maata elokuusta, jolloin maan entinen johtaja Charles Taylor lähti maanpakoon Nigeriaan.

Liberian sisällissodan osapuolet solmivat rauhansopimuksen elokuussa ja valitsivat yksimielisesti 54-vuotiaan Bryantin luotsaamaan maa vapaisiin vaaleihin kahden vuoden sisällä. Liikemiehenä toimineella Bryantilla ei ole aiempaa kokemusta politiikasta.

Hallitusta vastaan taistelleet sissit ilmoittivat luopuvansa aseista Bryantin valtaantulon jälkeen.

-Heti virkaanastujaisten jälkeen ryhdymme vapaaehtoisesti luopumaan aseistamme, sanoi suurimman sissijärjestön Lurdin johtaja Sekou Damate Conneh.

Bryantin virkaanastujaisiin osallistuivat Nigerian ja Ghanan presidentit ja Afrikan unionin komission johtaja Alpha Oumar Konare.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme