Mainos
Mainos

Liberian presidentti lupautui lähtemään maasta

Liberian presidentti Chales Taylor on suostunut USA:n painostuksesta eroamaan presidentin tehtävästä ja poistumaan maasta. Hän ei kuitenkaan suostu lähtemään ennen kuin kansainväliset joukot saapuvat maahan. - Mielestäni on tärkeää, että kansainväliset rauhanturvaajat saapuvat ensin maahan. En voi ymmärtää miksi Yhdysvallat haluavat minun lähtevät ennen kuin he tulevat, Taylor sanoi.

Taylorin on kerrottu hyväksyneen Nigerian tarjoaman turvapaikan.

Presidentti George W. Bush sanoi aikaisemmin tänään harkitsevansa edelleen Yhdysvaltain joukkojen lähettämistä Liberiaan. Hän korosti, että ensimmäinen askel oikeaan suuntaan on otettu vasta, kun maan presidentti Charles Taylor lähtee maasta.

The New York Times -lehti kertoi aiemmin Yhdysvaltain puolustusministeriön antaneen määräykset rauhanturvaoperaation suunnittelusta sisällissodan runtelemaan Liberiaan. Sanomalehden lähteiden mukaan periaatepäätös operaatiosta on jo tehty.

Liberialaiset pyysivät apua Yhdysvalloilta, kun hallituksen ja kapinallisjoukkojen tulitauko petti ja taistelut kiihtyivät jälleen pääkaupungin Monrovian lähellä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pyysi viikonloppuna turvallisuusneuvostoa antamaan luvan kansainvälisten joukkojen lähettämiselle Liberiaan. Hän korosti, että amerikkalaisten osanotto on elintärkeää operaatiolle.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme