Mainos
Mainos

Liberian presidentti: Taistelut jatkuvat viimeiseen mieheen

Liberian presidentti Charles Taylor vakuutti eilen radiossa taistelun kapinallisia vastaan jatkuvan viimeiseen mieheen. Taylor toisti, että hän ei lähtisi Liberian pääkaupungista Monroviasta ennen kuin ulkomaiset rauhanturvaajat saapuvat kaupunkiin.

Taylor puhui radiossa samaan aikaan kun kapinallisjoukot olivat edenneet jo Monroviaan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä pyrki pakoon taistelukentäksi joutuneesta pääkaupungista.
Presidentti Taylor syytti Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia Liberian tilanteen pahentamisesta. Bush on vaatinut Tayloria lähtemään Liberiasta.

Taylorin hallitus allekirjoitti kesäkuussa kapinallisten kanssa tulitaukosopimuksen, joka ei ole kuitenkaan pitänyt. Liberiaan on suunniteltu rauhanturvaajien lähettämistä Länsi-Afrikan maista. Myös Yhdysvallat on ilmoittanut lähettävänsä ehkä rauhanturvajoukkoja, jos presidentti Taylor lähtee maasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme