Mainos
Mainos

Liberiassa taistelut jatkuvat jo kuudetta päivää

Liberian pääkaupungissa kapinallisten ja hallituksen joukkojen väliset taistelut jatkuvat jo kuudetta päivää. Nyt taisteluja käydään Monrovian ympärillä olevista silloista.

Avustustyöntekijöiden mukaan tilanne kaupungissa on vaikea. Ruoka ja juomavesi ovat käymässä vähiin ja alkavan sadekauden pelätään aiheuttavan tautiepidemioita.

Kapinalliset haluavat syöstää vallasta presidentti Charles Taylorin, joka on luvannut lähteä, kun ulkomaiset joukot saapuvat maahan.

Länsi-Afrikan maat ovat sopineet, että Liberiaan lähetetään 1000 nigerialaista rauhanturvaajaa. Nigeria on puolestaan ilmoittanut lähettävänsä maahan 1300 rauhanturvaajaa. Ensimmäisten rauhanturvaajien uskotaan saapuvan alueelle jo muutamassa päivässä

Liberialaiset ovat erityisen tyytymättömiä Yhdysvaltoihin, joka on ollut haluton lähettämään joukkojaan maahan. Liberian perustajat olivat entisiä amerikkalaisia orjia.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme