Mainos
Mainos

Liberiassa useita ihmisiä kuollut tappavaan mysteeritautiin – viranomaiset ja WHO täysin ymmällään

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Liberiassa on varauduttu ennakkotoimilla, jotta "mysteeritauti" ei leviäisi. 

WHO tiedotti keskiviikkona, että Liberiassa on ryhdytty ripeisiin ennaltaehkäiseviin toimiin sen jälkeen, kun kahdeksan ihmistä kuoli tällä hetkellä tuntemattomaan tautiin. 

Nyt on tullut kuluneeksi vasta 10 kuukautta siitä, kun kaksi vuotta jyllännyt ebolaepidemia saatiin maassa kuriin. Liberian viranomaisten mukaan kyseiset tautitapaukset eivät kuitenkaan ole ebolatartuntoja.  

WHO vastaanotti raportin Liberian viranomaisilta sarjasta selittämättömiä sairastumisia ja kuolemia maan eteläosassa, WHO on kertonut uutistoimisto Reutersille.

Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Raportin mukaan maanantaista lähtien 14 ihmistä on sairastunut toistaiseksi tunnistamattomaan tautiin. Kahdeksan heistä on kuollut ja kuusi sairastunutta on sairaalahoidossa.

Taudista ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan varmuutta. Liberian viranomaiset tutkivat tällä hetkellä näytteitä seitsemästä tautiin kuolleesta. Tulosten arvioidaan valmistuvan loppuviikosta.

Näytteitä on lisäksi otettu alueen vedestä, jotta mahdolliset kemikaalit ja bakteerit voidaan selvittää.

– Terveysviranomaiset ovat varautuneet tilanteeseen ennakkoon: he ovat muun muassa eristäneet mahdolliset taudin kantajat, käyneet läpi mahdollisesti sairastuneet ja olleet yhteydessä yhteisöihin ja heidän johtajiinsa, kertoo Tarik Jasarevic WHO:sta Reutersille.  

Vasta viime vuoden kesäkuussa WHO julisti Liberin ebolasta vapaaksi maaksi. Epidemia tappoi yhteensä enemmän kuin 11 300 ihmistä ja tartutti miltei 29 000 ihmistä vuodesta 2013 eteenpäin, kun epidemia pyyhkäisi Guinean, Sierra Leonen ja Liberian yli, käy ilmi WHO:n tilastoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme