Mainos
Mainos

Libya ja Ranska sopuun lentoturman korvauksista

Libyan ja ranskalaisten kerrotaan päässeen sopuun lentokoneturmasta maksettavista korvauksista.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi

Libyalaisdiplomaatin ja Libyaa edustaneen lakimiehen mukaan Libya on päässyt kompromissiratkaisuun ranskalaisten kanssa UTA-lentoyhtiön räjähdyksessä kuolleiden uhrien omaisille maksettavista lisäkorvauksista. Sopimuksen kerrotaan olevan valmis ja se julkistetaan tänään.

Ranska ei ole toistaiseksi vahvistanut tietoa korvaussopimuksen syntymisestä, mutta maan ulkoministeriön mukaan presidentti Jacques Chirac ja Libyan johtaja Muammar Gaddafi ovat keskustelleet asiasta eilen puhelimitse. Gaddafi mainitsi asiasta lyhyesti eilisessä puheessaan.
- Ongelma UTA-tapauksen kohdalla on selvitetty ja Lockerbie loppuunkäsitelty. Me avaamme nyt uuden sivun suhteessa länteen, Gaddafi sanoi.

Ranskalaisen UTA-lentoyhtiön lentokone tuhoutui räjähdyksessä vuonna 1989 Länsi-Afrikassa sijaistevan Nigerin yllä. Turmassa sai surmansa noin 170 ihmistä, joista suurin osa oli ranskalaisia.

Ranska on vaatinut lisäkorvauksia Libyan jo maksamien 34 miljoonan dollarin lisäksi, koska vuoden 1988 Lockerbien lentoturman uhrien omaiset saivat suuremman korvaussumman, 2,7 miljardia dollaria. Skotlantilaisen Lockerbien kylän yllä räjähti amerikkalaisen PanAm-lentoyhtiön matkustajakone, jossa oli 270 ihmistä. Ranska on uhannut estää Libyan vastaisten YK-pakotteiden purun, jos maa ei nosta korvaussummaa. Libya on myöntänyt osallisuutensa kumpaankin terrori-iskuun.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme