Mainos
Mainos

Libyalaishotellista löytyi yli 50 ruumista

Libyan väliaikaishallinnon joukot ovat ilmeisesti teloittaneet yli 50 Muammar Gaddafin kannattajaa Sirtessä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Ruumiit löytyivät väliaikaishallinnon valtaamasta hotellista Sirtessä.

Hotelli sijaitsee alueella, joka oli Misratasta saapuneiden joukkojen hallinnassa. Misratan asukkailla oli erityinen syy vihata Gaddafia, koska hänen taistelijansa piirittivät kaupunkia pitkään viime keväänä.

Järjestön mukaan Gaddafin taistelijoista ainakin osa on tapettu hotellin pihalla. Osalla ruumiista kädet olivat edelleen sidottuina selän taakse nippusiteillä.

Human Rights Watch vaatii väliaikaishallintoa aloittamaan heti teloitusten tutkimisen.

Kansainvälinen yhteisö on kiirehtinyt myös Muammar Gaddafin ja hänen poikansa Mutassimin kuolemien selvittämistä. Molemmat saivat surmansa viime viikolla sen jälkeen, kun väliaikaishallinnon joukot ottivat heidät kiinni. Human Rights Watchin mukaan Muammar ja Mutassim Gaddafi olivat surmien aikaan Misratan joukkojen käsissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme