Mainos
Mainos

Libyan hallitus aloitti neuvottelut kapinallisten kanssa

Libyan hallitus on käynyt neuvotteluja kapinallisten kanssa rauhansopimuksesta, kertoo hallituksen tiedottaja.

Tiedottajan mukaan tapaamiset on pidetty Italiassa, Egyptissä ja Norjassa. Tapaamisiin on osallistunut myös kyseisten maiden hallitusten edustajia, ja neuvottelut jatkuvat edelleen.

Italian ja Norjan ulkoministeriöt eivät kuitenkaan vahvistaneet tietoja.

– Mitään neuvottelua ei ole ollut emmekä ole ottaneet osaa mihinkään sellaiseen, sanoi Italian ulkoministeriön tiedottaja. Libyan mukaan Roomassa olisi pidetty tapaaminen, jossa kapinallisia olisi edustanut Libyan entinen turvallisuusministeri Abdel Fattah Younes al Abidi, joka loikkasi kapinallisten riveihin helmikuussa.

– Kun vastaavia huhuja liikkui Norjan lehdistössä, sanoimme, ettemme kommentoi tällaista asiaa mediassa, joten emme vahvista emmekä kiellä sitä, Norjan ulkoministeriön tiedottaja sanoi uutistoimisto TT:lle.

Toistaiseksi ei tiedetä sitäkään, onko mahdollisilla neuvotteluilla siunaus Benghasissa pääpaikkaansa pitävältä kapinallisten neuvostolta.

(MTV3 - STT - Reuters - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme