Mainos
Mainos

Libyan kapinalliset: Gaddafin poika pääsi karkuun

Libyan johtajan Muammar Gaddafin vanhin poika Muhammed on karannut, kertovat kapinallislähteet. Kapinalliset vangitsivat Muhammad Gaddafin ja tämän nuoremman veljen Saif al-Islamin sunnuntaina.

Muhammad Gaddafia pidetään Muammar Gaddafin hallinnon taloudellisena johtajana, ei niinkään poliittisena toimijana. Sen sijaan Saif al-Islamista on povattu isänsä hallinnon jatkajaa. Uusimpien tietojen mukaan myös Saif al-Islam on vapaana.

Myös Muammar Gaddaf on edelleen karkuteillä, eikä hänen olinpaikkaansa tiedetä. Useiden maiden johtajat ovat pyytäneet Gaddafia antautumaan, jotta taistelut saataisiin päätökseen.

Tällä hetkellä maan pääkaupunki Tripoli on kapinallisten mukaan heidän hallinnassaan, mutta taistelut jatkuvat edelleen. Tänään Gaddafin joukot ovat ampuneet kolme Scud-ohjusta Gaddafin kotikaupungista Sirtestä kohti Misratan kaupunkia.

Puolustusliitto Naton mukaan ohjukset eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet vahinkoja.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme