Mainos
Mainos

Libyan kapinalliset voisivat ehkä antaa Gaddafin jäädä maahan

Libyan kapinalliset väläyttävät Muammar Gaddafille mahdollisuutta jäädä maahan. Kapinallisten edustaja Mahmud Shammam on kertonut ranskalaislehti Le Figarolle, että Gaddafi voisi jäädä, jos hän luopuu vallasta ja suostuu jäämään pois maan hallinnosta.

Shammamin mukaan kapinalliset ovat neuvotteluyhteydessä Gaddafiin.

– Kyllä, yhteyksiä on välittäjien kautta, mutta ne eivät koskaan ole suoria. Joskus keskusteluja käydään Etelä-Afrikassa, joskus Pariisissa.

Shammamin mukaan kapinallisille sopisi esimerkiksi järjestely, jossa Gaddafi vetäytyisi Libyan syrjäiseen kolkkaan kansainvälisessä valvonnassa.

Kapinallisten virallinen linja on kuitenkin epäselvä, sillä vasta viime kuussa heidän johtajansa Mustafa Abdul Jalil sanoi, että rauhaa ei tule, ennen kuin Gaddafi lähtee maasta. Lisäksi torstaina kapinallisten korkea-arvoinen edustaja kiisti Le Figaron tiedot ja vakuutti, ettei mitään neuvotteluyhteyttä Gaddafin hallintoon ole.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme