Mainos
Mainos

Libyan kapinallisille satoi ylistystä Pariisin-kokouksessa

Pääsihteeri Ban Ki Moonin mukaan YK on valmis johtamaan kansainvälistä humanitaarista operaatiota, jolla autettaisiin Libya takaisin jaloilleen.

– Tärkein haasteemme on humanitaarinen. Noin 860 000 ihmistä on paennut maasta helmikuusta lähtien, heidän joukossaan paljon ammattitaitoisia vierastyöläisiä. Julkiset palvelut kuten sairaalat ja klinikat ovat paineen alla, Ban sanoi tänään Pariisiin kokoontuneelle Libya-kokoukselle.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton puolestaan ehdotti, että Libyan nykyinen paikka YK:ssa annettaisiin maata nyt johtavalle kapinallisneuvostolle.

Kapinallisneuvostolle satoi Pariisin-kokouksessa ylistystä ja tunnustuksia eri puolilta maailmaa. Sanojen lisäksi kapinallisille luvattiin myös rahaa. Muun muassa Hollanti ja Norja lupasivat vapauttaa aiemmin jäädyttämiään Muammar Gaddafin hallinnolle kuuluneita varoja. Jo kokouksen aattona monet muutkin maat antoivat samankaltaisia lupauksia.

EU puolestaan kumosi kymmeniä libyalaisyrityksiä koskeneet talouspakotteet. Päätös koskee muun muassa öljy- ja satamayhtiöitä ja pankkeja.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme