Mainos
Mainos

Libyan matkustajakoneturman syynä ohjausvirhe ja huono sää?

Libyassa keskiviikkona sattuneeseen matkustajakoneen turmaan saattoivat vaikuttaa heikot sääolosuhteet.

Onnettomuustutkintakomissiota lähellä olevien lähteiden mukaan näkyvyys koneen laskeutumishetkellä oli huono sumun ja hiekan vuoksi.

Lähteiden mukaan pilotti oli ottanut koneen automaattiohjauksen päältä, ja hän oli aikeissa laskeutua käsiohjauksella Tripolin kansainväliselle lentokentälle. Laskeutuminen osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi, joten pilotti päätti nostaa koneen uudelleen ylös ja yrittää laskeutumista toisen kerran. Koneen nosto oli kuitenkin tässä vaiheessa jo liian myöhäistä, ja Airbus iskeytyi rajusti maahan traagisin seurauksin, kirjoittaa CNN.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan turmakoneesta löytynyttä niin sanottua mustalaatikkoa, johon on tallentunut muun muassa ohjaamossa käydyt keskustelut ennen turmaa.

Afriqiyah Airways -lentoyhtiön Airbusin turmassa kuoli yli sata ihmistä. Turmasta selvisi hengissä vain 9-vuotias hollantilaispoika.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme