Mainos
Mainos

Libyan sisäministeri erosi arvosteluryöpyn jälkeen

Libyan sisäministeri Fawzi Abdelali on eronnut tehtävistään, ministerin toimisto kertoi sunnuntaina. Häntä oli arvosteltu turvallisuusjoukkojen tehottomuudesta maata ravistelleiden väkivaltaisuuksien estämisessä.

– Hän jätti eroanomuksensa vastalauseena hallitusta kritisoiville kongressiedustajille ja puolustaakseen vallankumouksellisia, viranomainen sanoi.

Vallankumouksellisilla virkamies viittasi Libyan entisiin kapinallisiin, jotka ovat nyt mukana maan turvallisuusjoukoissa. Vastavalittu parlamentti syytti sunnuntaina sisäministeriön turvallisuuslautakuntaa huolettomuudesta tai jopa osallisuudesta suufipyhäkköihin tehtyihin iskuihin.

Suufimuslimien pyhäkköjä tärveltiin viikonloppuna hyökkäyksissä Tripolissa ja Zlitanin kaupungissa. Viikko sitten sunnuntaina autopommien sarjassa Tripolissa kuoli ainakin kaksi ihmistä ja useita loukkaantui.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme