Mainos
Mainos

Libyan tilanne epäselvä - Ranska epäilee tulitaukoa

Libyan tilanne on yhä varsin epäselvä senkin jälkeen, kun maan ulkoministeri ilmoitti yllättäen, että Muammar Gaddafin joukot ovat keskeyttäneet kaikki sotatoimet kapinallisia vastaan.

Kapinallisjoukot kertovat Al Arabiya –televisiokanavan mukaan, että Libyan hallituksen joukot ovat ampuneet raketteja maan länsiosissa sijaitseviin Zintanin ja Misratan kaupunkeihin. Toistaiseksi on epäselvää, ammuttiinko raketit ennen ilmoitusta tulitauosta vai sen jälkeen.

Ranskan ulkoministeriö ei ole vakuuttunut tulitauosta. Maan ulkoministeriö totesi, että uhka ei ole pohjimmiltaan muuttunut.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon varoitti, että kaikki aseettomia siviilejä vastaan hyökänneet henkilöt tullaan toimittamaan oikeuden eteen.

— Aseelliset hyökkäykset aseettomia ja rauhanomaisia siviilejä vastaan rikkoo kansainvälisiä ihmisoikeuksia, Ban Ki-Moon sanoi lehdistötilaisuudessa.

Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero kommentoi lehdistötilaisuudessa, että tulitauko-ilmoituksella "ei voida huijata" kansainvälistä yhteisöä. Espanja on sitoutunut YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme