Mainos
Mainos

Libyassa hyökätty kahteen öljyterminaaliin

Libyalaisen sotilasjohtajan Khalifa Haftarin joukot ovat hyökänneet kahteen tärkeään öljyterminaaliin maan itäosassa, kertoo tiedottaja Khalifa al-Abidi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän kertoo, että tarkoituksena on saada terminaalit haltuun "terroristiryhmiltä". Hyökkäykseen osallistui joukkoja niin maalla, merellä kuin ilmassakin, hän kertoo.

Islamistien johtamat joukot ottivat terminaalit haltuunsa aiemmin tässä kuussa.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tänään lähteisiinsä nojaten, että Venäjä näyttää sijoittaneen erikoisjoukkojaan Egyptin länsiosassa sijaitsevaan lentotukikohtaan lähelle Libyan rajaa. Tämä voisi lisätä Yhdysvaltain huolia Venäjän kasvavasta roolista Libyassa. Venäläisjoukkojen mahdollinen läsnäolo voi liittyä pyrkimykseen tukea libyalaista sotilasjohtajaa Khalifa Haftaria.

Egyptiläisten turvallisuuslähteiden mukaan kyse olisi 22-henkisestä venäläisestä erikoisjoukosta.

Nimettömät yhdysvaltalaislähteet kertovat, että Yhdysvaltain havaintojen mukaan Sidi Barranin lentotukikohdassa voi olla venäläisiä erikoisjoukkoja ja miehittämättömiä lennokkeja. Tukikohta sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Egyptin ja Libyan välisestä rajasta.

Venäjän puolustusministeriö kiisti uutistoimisto Interfaxille, että Egyptissä olisi venäläisiä erikoisjoukkoja. Jo aiemmin Egyptin asevoimien tiedottaja kiisti minkään vieraan vallan joukkojen läsnäolon maassa.

YK:n tukema Libyan hallitus Tripolissa on ajautunut umpikujaan suhteessa sotilasjohtaja Haftariin. Venäjän edustajat ovat tavanneet molempia osapuolia viime kuukausina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme