Mainos
Mainos

Libyassa pommitukset jatkuvat - neuvottelut ennallaan

Länsiliittouman koneet ovat pommittaneet jo viidentenä perättäisenä yönä Libyan alueella. Pommitukset eivät kuitenkaan ole pystyneet estämään Gaddafin tankkien siirtymistä Misrataan. Gaddafin joukot ovat sieltä jatkaneet kapinallisten kohteiden pommittamista.

Kapinallisten puhemiehen mukaan Gaddafin tarkka-ampujat ovat tappaneet kuusitoista kapinallistaistelijaa. Misratalaisen lääkärin mukaan hallituksen tankit lähestyvät Misratan sairaalaa ja pommittavat aluetta.

Raportteja on uutistoimisto Reutersin mukaan mahdotonta vahvistaa.

USA:n joukot ilmoittivat saavuttaneensa lentokieltoalueen Libyan rannikkoalueilla. Joukot ovat nyt siirtyneet hyökkäämään Gaddafin tankkien kimppuun.

YK:n mukaan liitoumalla on käytettävissä kaikki mahdolliset keinot siviilien suojelemiseksi. Uhkaavia siviilien kannalta ovat tällä hetkellä tankit ja tykistö.

Nato jatkaa neuvottelujaan

Sotilasliitto Nato ei vieläkään ole päässyt yhteisymmärrykseen sotilastoiminnan johtamisesta. Vastuun siirtyminen USA:lta Natolle on estynyt pääasiassa Turkin vastustuksen vuoksi.

Washington, Lontoo ja Pariisi ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että sotilasliiton pitäisi toimia operaation johtajana. Kaikkien 28 maan on kuitenkin annettava suostumuksensa.

Presidentti Barack Obaman mukaan on vain päivien kysymys, koska Nato ottaa tehtävän johdettavakseen.

(MTV3 - Reuters)

Katso Raisa Pölläsen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme