Mainos
Mainos

Libyassa väkijoukko ajoi islamistit pakoon

Libyassa mielenosoittajat ovat ajaneet islamistijoukot pakoon Bengasin kaupungissa. Yhteenotoissa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja parikymmentä on loukkaantunut.

Väkijoukko tunkeutui Ansar al-Sharia -järjestön päämajaan Bengasissa viime yönä. Järjestön joukkoja on syytetty taannoisesta hyökkäyksestä Yhdysvaltain konsulaattiin, jolloin suurlähettiläs ja kolme muuta amerikkalaista sai surmansa. Järjestö kiistää syytteet.

Päämajassa käytiin tulitaisteluja, minkä jälkeen islamistit pakenivat rakennuksesta.

– Ei enää al-Qaidaa! Vapauden puolesta vuodattamamme veri ei saa mennä hukkaan, huusivat mielenosoittajat tunkeutuessaan päämajaan.

Aseina heillä oli miekkoja ja lihakirveitä.

Rakennus oli aiemmin Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukkojen käytössä. Gaddafin syrjäyttämisen jälkeen Ansar al-Sharian joukot valtasivat tilat.

Libyan viranomaiset ovat huolissaan siitä, että mielenosoittajien raivo kohdistuu myös vastamuodostettuihin turvallisuuselimiin. Ainakin kuusi turvajoukkojen sotilasta on löydetty teloitettuina.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme