Mainos
Mainos

Liettua tutkii väitteet CIA:n salaisesta vankilasta

Liettua tutkii väitteet, joiden mukaan maassa on toiminut Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n salainen vankila. Presidentti Dalia Grybauskaite ilmoitti tänään, että parlamentin erityiskomitea on määrätty tutkimaan asiaa.

Yhdysvaltalainen ABC News -uutiskanava kertoi viime viikolla, että CIA oli säilyttänyt terroristiepäiltyjä salaisessa vankilassa lähellä Vilnaa. Kanavan haastattelemien nimettömien CIA-lähteiden mukaan vankila suljettiin vuoden 2005 lopulla.

Grybauskaite ei halua ottaa kantaa väitteiden todenmukaisuuteen. Grybauskaiten edeltäjä presidentti Valdas Adamkus on kiistänyt kanavan tiedot.

EU-maista myös Puolan ja Romanian on epäilty isännöineen CIA:n salaisia vankiloita. Euroopan komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso korostaa, että EU-maiden tulee kunnioittaa ihmisoikeuksia ja lakia kaikissa terrorisminvastaisissa toimissaan.

(MTV3 - STT - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme