Mainos
Mainos

Liettuan pääministeri uskoo Nato-jäsenyyteen

Liettuan pääministeri ennakoi Baltian maiden liittyvän Natoon ensi vuonna. Venäjä vastustaa erityisesti Baltian maiden jäsenyyttä sotilasliitossa.

nato-baltia

Pääministeri Rolandas Paksas sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Liettua, Latvia ja Viro tullaan kutsumaan sotilasliitto Naton jäseniksi ensi vuonna sotilasliiton huippukokouksessa Prahassa. Paksasin mukaan Venäjän vastustuksella ei ole ratkaisevaa roolia, kun Baltian maiden jäsenyydestä päätetään. Venäjä on sanonut, että se pitää Naton mahdollista laajenemista Baltiaan vihamielisenä tekona. Venäjää huolettaa erityisesti Kaliningradin tuleva asema.

Yhdeksän Nato-jäsenyyttä hakenutta itäeurooppalaista maata on koolla Slovakian Bratislavassa. Jäsenyyttä ovat hakeneet Slovakia, Slovenia, Liettua, Latvia, Viro, Bulgaria, Romania, Makedonia ja Albania. Yhdysvaltain presidentti George Bush toimitti kokouspaikalle kirjeen, jossa hän sanoi, ettei mikään Euroopan osa jää sotilasliiton ulkopuolelle historiallisten tai maantieteellisten syiden perusteella.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme