Mainos
Mainos

Liettuan pääministeri: Venäjä yhä vihamielinen Baltialle

Venäjä on edelleen vihamielinen Baltian maita kohtaan, sanoi Liettuan pääministeri Guntars Krasts uutistoimisto AFP:n mukaan tänään.

Krasts kertoi näkemyksistään espanjalaiselle päivälehdelle El Mundolle antamassaan haastattelussa. Krasts sanoi haastattelussa, että Venäjä vastustaa Liettuan liittymistä Natoon. Pääministeri uskoi, että Liettua voi kaikesta huolimatta liittyä mukaan sotilasliittoon.

Krasts piti vastuuttomana sitä, että "tietyt poliitikot Venäjällä pyrkivät vakuuttamaan yleisen mielipiteen siitä, että Nato muodostaa uhkan". Hän torjui Venäjän Baltian maille esittämät turvatakeet ja sanoi, että tarjous muistuttaa "ilmapiiriä Euroopassa juuri ennen toista maailmansotaa". Krasts valitteli myös sitä, ettei EU ole valmis aloittamaan jäsenyysneuvotteluja Liettuan kanssa. Hänen mukaansa päätös perustuu virheellisiin tietoihin Liettuan taloudesta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme