Mainos
Mainos

Liettuan presindentinvaali alkoi

Liettuan presidentinvaalit alkoivat sunnuntaiaamuna. Vaaleissa on seitsemän ehdokasta, joista ainoastaan kolmella arvioidaan olevan mahdollisuuksia selviytyä toiselle kierrokselle.

Demokraattisen työväenpuolueen ehdokas Arturas Paulauskas, 44, entinen valtionsyyttäjä, on saanut mielipidemittauksissa noin 34 prosentin kannatuksen. Tulos on paras, mitä kukaan ehdokkaista on saanut, mutta se ei kuitenkaan yllä vaadittuun 50 prosenttiin äänistä, jotta Paulauskas voitaisiin valita heti ensimmäisellä kierroksella.

Keskustaehdokas Valdas Adamkus, 71, on saanut mielipidemittauksissa 29 prosentin kannatuksen. Oikeistoa edustavan, maan entisen päämiehen Vytautas Landsbergisin, 65, kannatus on vain vaimea, vajaa 13 prosenttia.

Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa vaalien ensimmäisellä kierroksella 50 prosenttia äänistä, toinen kierros käydään kahden parhaimmin sijoittuneen ehdokkaan välillä 4. tammikuuta. Liettuan presidentin toimikausi on viisivuotinen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme