Mainos
Mainos

Liettuan talous tasapainoon

Liettuan hallitus on ensimmäisen kerran sitten vuoden 1993 kyennyt laatimaan valtion talousarvioehdotuksen tasapainoiseksi. Esityksen loppusumma on yhteensä 10,5 miljardia litiä eli vajaat 14 miljardia Suomen markkaa. Kasvua kuluvan vuoden lukuihin on runsaat 14 prosenttia.

Talousministeri Algirdas Semeta painotti, että menojen ja tulojen saaminen tasapainoon johtui pitkälti litille määrätystä kiinteästä kurssista. Tämä on edistänyt niin yksityistalouksien kuin valtionkin säästämistä.

Liettuan ensi vuoden inflaatioksi ennustetaan 5,7:ää prosenttia. Muiden Baltian maiden tapaan myös Liettua on kiinnittämässä erityistä huomiota opettajien palkkauksen parantamiseen. Ensi vuodeksi opettajille on luvattu 15,7 prosentin palkankorotukset. Tavoitteena on opettajien palkkojen kaksinkertaistaminen nykyisestä vuoden 2000 loppuun mennessä.
(STT-Elta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme