Mainos
Mainos

Lihakiistaan odotetaan ratkaisua ensi viikolla

Brittilihaa saattaa löytyä ranskalaisten kauppojen hyllyiltä jo ensi viikolla. EU:n kuluttaja-asioista vastaava komissaari David Byrne toivoo, että Ranska kumoaa brittiläisen naudanlihan tuontikiellon ensi viikolla.

Byrne esitti toiveikkaan kommenttinsa sen jälkeen kun Ranska ja Britannia allekirjoittivat yhteisen muistion brittilihaan liittyvistä kiistoistaan. Muistio on luovutettu Ranskan elintarvikeviranomaisille. Byrnen mukaan elintarvikeviranomaiset päättävät kannastaan ensi viikolla.

EU julisti brittilihan vientikieltoon 1996, koska brittikarjassa ilmenneen hullun lehmän taudin (BSE) pelättiin altistavan ihmisiä kuolemaan johtavalle Creutzfeld-Jakobin taudille. Vaikka vientikiellosta on unionin tasolla jo luovuttu, Ranska ei ole päästänyt brittiläistä naudanlihaa markkinoilleen, sillä ranskalaiset eivät ole vakuuttuneita lihan turvallisuudesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme