Mainos
Mainos

Lihasta löytyi kiellettyjä lääkejäämiä Britanniassa

Britanniassa supermarket-ketju Asda on vetänyt pois markkinoilta suolalihaa, josta on löytynyt lääkejäämiä.

Ketjun suolalihapurkeista löytyi pieniä määriä hevosten tulehduskipulääkkeenä käytettävää fenyylibutatsonia. Kyseessä on ensimmäinen tapaus Britanniassa, jossa kyseisen lääkkeen jäämiä on löytynyt ruoasta.

Britannian viranomaisten mukaan löytyneiden lääkejäämien määrä on kuitenkin niin alhainen, ettei niistä aiheudu ihmisille vaaraa.

Fenyylibutatsonijäämiä löydettiin aiemmin tänä vuonna kahdeksasta Britanniassa teurastetusta hevosesta. Tuolloin arvioitiin, että hevosista kolme on voinut päätyä ihmisille tarkoitettuun ruokaan Ranskaan.

Fenyylibutatsoni on tulehduskipulääke, jonka käyttö ihmisen hoitoon lopetettiin vuosia sitten vakavien haittavaikutusten takia.

Suomessa yhdelläkään sitä sisältävällä eläinlääkevalmisteella ei ole myyntilupaa. Erityisluvalla on ollut saatavissa kolmea fenyylibutatsonia sisältävää valmistetta.

(MTV3 – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme