Mainos
Mainos

Lihavuuden yleistyminen huolestuttaa Kiinassa

Erityisesti huolta aiheuttaa kiinalaisten lasten lisääntyvä ylipaino.

Vaurastuminen näkyy jo kiinalaistenkin vartaloilla lisääntyvänä ylipainona. Nopeasti nouseva tulotaso ja yhä runsaampi ruokavalio ovat johtamassa siihen, että kymmenen vuoden päästä Kiinassa on ainakin 200 miljoonaa ylipainosta kansalaista, raportoi maan virallinen media. Maan perinteisesti hoikista kansalaisista jo 90 miljoonaa on tällä hetkellä selvästi ylipainoisia.

- Erityisen huolestuttavaa on ylipainoisten lasten lisääntyminen. Kymmenen prosenttia lapsista on ylipainoisia, ja luku on kahdeksan prosentin vuotuisessa nousussa, korosti Guangdongin maakunnassa sijaitsevan sairaalan johtava lääkäri uutistoimisto Xinhuan haastattelussa.

Kiinan määrätietoisen perhepolitiikan tuloksena monissa kiinalaisperheissä on vain yksi lapsi. Isovanhempia on erittäin vaikeaa kehottaa rajoittamaan pikku sydänkäpysten syömisiä maassa, jossa nähtiin vielä muutama vuosikymmen sitten nälkää.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme