Mainos
Mainos

Liikenneruuhka pelasti Gro Harlem Brundtlandin

Liikenneruuhkan uskotaan pelastaneen useita ihmishenkiä Norjan yli viikon takaisissa terrori-iskuissa, kertoo norjalaislehti Aftenposten. Joukkosurmaaja Anders Behring Breivik on kertonut kuulusteluissa, että hänen oli tarkoitus toteuttaa molemmat iskunsa aiemmin perjantaina.

Valtatiellä iltapäivällä sattunut onnettomuus kuitenkin viivästytti Behring Breivikin matkaa Utöyan saarelle. Sama auto-onnettomuus saattoi hidastaa häntä myös matkalla Oslon hallituskortteliin aiemmin päivällä, lehti arvelee.

Uhrimäärän uskotaankin jääneen Behring Breivikin suunnittelemaa pienemmäksi, koska hallituskortteli oli ehtinyt hiljentyä, kun pommi räjähti noin 15.30 paikallista aikaa.

Behring Breivik on sanonut, että hän olisi halunnut ehtiä Utöyaan jo aiemmin, kun Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland oli saarella. Harlem Brundtland poistui saarelta kello kolmelta iltapäivällä useiden muiden työväenpuolueen poliitikkojen kanssa.

Normaalisti ajomatka Oslosta Utöyaan kestää 40 minuuttia, mutta Behring Breivikiltä matka vei kaksinkertaisen ajan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme