Mainos
Mainos

Liikuttava kuva kadulla opiskelevasta pojasta herätti auttajat – 9-vuotias sai stipendin

Valokuva kaupasta kantautuvan valon kajossa kadulla opiskelevasta pojasta on saanut herättänyt nettikansan auttamishalun. Facebookiin viime kuussa laitetun päivityksen turvin koditon poika on saanut koulupaikan ja opiskelutarvikkeita. Jopa oman lukuvalon. 

Kuvan poika ja hänen perheensä kertovat olevansa erittäin liikuttuneita saamastaan avusta sen jälkeen, kun internetissä alkoi kiertää sydäntä särkevä kuva 9-vuotiaasta pojasta opiskelemassa kadulla puupenkillä McDonaldsin varastosta kantatuneen hailakan valon kajossa.

Poika on nimeltään Daniel Cabrera ja hänen suurimpana haaveenaan on saada koulutus ja tulla isona poliisiksi.

Internetissä leviävän kuvansa ansiosta hän onkin nyt saanut lahjoituksena stipendin kouluun sekä rahaa, mutta myös koulutarvikkeita, kouluvaatteita ja ikioman lukulampun.

Danielin äiti Christina Espinosa kertoo perheen olevan ikionnellinen sinnikkään nuoren miehen puolesta.

– Olemme haltioissamme. Nyt Danielin ei tarvitse kärsiä saadakseen koulunsa päätökseen, 42-vuotias supermarkettityöntekijä ja kotiapulainen kertoi uutistoimisto AFP:lle.

"Hän inspiroi minua"

Ihmisten avustushalut herättäneen valokuvan jakoi viime kuussa Facebookissa 20-vuotias lääketeknologian opiskelija Joyce Torrefranca.

– Tämä poika inspiroi minua, saatetekstissä luki.

Torrefrancan päivitys levisi ympäri maailmaa monilla kielilialueilla. Sitä on jaettu yli 8000 kertaa. Myös paikallinen televisiokanava bongasi päivityksen ja teki pojasta jutun. 

– On vaikea uskoa, että päivitykseni levisi netissä ja auttoi poikaa hänen opinnoissaan, Torrefranca iloitsee Facebookissa.

Torrefranca kertoo, että hänen teki vaikutuksen pojan päättäväisyys.

– Olin hammästynyt. Kun muut katulapset keräsivät almuja, hän keskittyi koulukirjoihinsa.

Perheen koti paloi viisi vuotta sitten 

Äiti ja hänen kolme nuorinta lastaan ovat asuneet äidin työnantajan omistamassa pikkuruisessa sekatavarakaupassa sen jälkeen, kun heidän hökkelikotinsa tuhoutui tulipalossa viisi suotta sitten.

Espinosa ansaitsee päivätyöstää 80 filippiinien pesoa eli noin 1,5 euroa päivässä. Hän saa lisätuloja myymällä kadulla tupakkaa ja makeisia.

Danielin valonlähteenä toimiva hampurilaisravintolan varaston ikkuva sijaitsee lähellä heidän kotiaan, ja toimi ennen avustusten saapumista pojan vakituisena opiskelupaikkana.

Äidin mukaan ahkeran pojan ainoana päämääränään on saada koulutus ammattiin.

– Hän sanoo aina: ”Äiti, en halua jäädä köyhäksi. Haluan saavuttaa unelmani”, äiti kertoo. 

Paikallinen kirkko ja sosiaalitoimisto ovat myös vastaanottaneet Danielin koulutukseen tarkoitettua rahaa.

– Meidän ongelmamme on nyt se, mitä raha-avulle tehdään, kertoo sosiaalitoimen johtaja Violeta Cavada.

– Danielista on tullut symboli kaupunkien köyhistä slummipojista, jotka eivät voi opiskella, koska heillä ei ole sähköä. 

Monet Facebook-päivityksen jakaneista tuskailevat samaa.

– Mahtava tarina, ja kiitos tämän kuvan, hänen elämänsä muuttuu. Mutta surullista on, että hän on yksi tuhansista, tai miljoonista, jotka joutuvat elämään näissä olosuhteissa, kirjoittaa esimerkiksi päivityksen jakanut Christoffel Sneijders.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme