Mainos
Mainos

Liisa Jaakonsaari ihmettelee vapaakauppasopimusten vastustamista – ”EU tarvitsee kasvua ja työpaikkoja”

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) uskoo, että vapaakauppasopimusten vastustaminen liittyy yleiseen globalisaatiokriittisyyteen.

Belgian ranskankielinen Vallonia on kaatamassa koko EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen, Cetan. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari myöntää tilanteen olevan erikoinen.

– Se on suoraan sanoen ihmeellistä. Unioni toki voisi tehdä päätöksen määräenemmistöllä, mutta se ei sitä tee, koska voisi olla, että Belgia vetäisi asiasta monenlaisia johtopäätöksiä, Jaakonsaari sanoi Kymmenen uutisissa.

Jaakonsaaren mukaan sopimus voidaan edelleen saada aikaan, mikä olisi tärkeää EU:lle.

– Eurooppa tarvitsee tällä hetkellä yrityksille vientimahdollisuuksia, kasvua ja työpaikkoja. Jos Kanadan kanssa ei haluta tehdä sopimuksia, niin kenen kanssa sitten? Tämä kyllä iso periaatteellinen kysymys.

– Vastustus kertoo voimakkaasta globalisaatiokritiikistä, joka kohdistuu vapaakauppasopimuksiin. Tätä minä en taas ymmärrä ollenkaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme