Mainos
Mainos

Liittopresidentti yrittää vielä saada eloa Saksan hallitustunnusteluihin – tapasi hallituksesta useasti kieltäytyneen demarijohtajan

Saksan hallitusneuvotteluihin yritettiin puhaltaa eloa torstaina, kun liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier tapasi sosiaalidemokraattien (SPD) puheenjohtajan Martin Schulzin.

Saksalaismedian mukaan Steinmeier ja Schulz keskustelivat tunnin ajan, mutta muutamaa yhteistä valokuvaa lukuun ottamatta tapaamisen sisällöstä ei kerrottu mitään julkisuuteen.

Schulz on tähän asti kieltäytynyt viemästä surkeasti liittopäivävaaleissa menestynyttä puoluettaan hallitukseen. Sosiaalidemokraatit ja liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit pystyisivät yhdessä muodostamaan maahan enemmistöhallituksen.

Liittopresidentti voi halutessaan määrätä ennenaikaiset parlamenttivaalit, mutta Steinmeierin mukaan se ei ole hänen suosimansa vaihtoehto.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme