Mainos
Mainos

Liittoumallakin kymmeniä kaatuneita

Liittouman sotilaita on kaatunut tähän mennessä 28 Irakin vastaisessa sodassa, kertovat tuoreet tiedot. Lisäksi kateissa on yli 20 sotilasta. Yhdysvallat aikoo lisätä Irakissa olevien joukkojen määrää ensi kuussa jopa puolella.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Irakissa on kaatunut tähän mennessä 28 amerikkalaissotilasta. Brittejä kaatuneista on 20.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan neljä sotilasta on kuollut onnettomuuksissa ja kaksi kranaatti-iskussa, kun sotilas hyökkäsi ilmeisesti mielenhäiriössä omiensa kimppuun Kuwaitissa.

Brittijoukoista on kateissa kaksi sotilasta. Everstiluutnantti Jim Cassella kertoi, että ainakin seitsemän amerikkalaista on Irakin asevoimien sotavankeina.

Cassellan mukaan lisäksi 17 muun kohtalosta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta näiden uskotaan joko saaneen surmansa tai joutuneen sotavangiksi.

Yhdysvallat aikoo amerikkalaisen viranomaislähteen mukaan lisätä Irakissa olevien joukkojensa määrää puolella huhtikuussa.

Irakin miesmenetyksistä ei ole tarkkaa tietoa. Siviiliuhreja on arvioitu olevan n. 350 ja haavoittuneita on tuhansia.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme