Mainos
Mainos

Liki 150 menehtynyt Kashmirin lumimyrskyissä

Pelastustoimia vaikeuttavat lumimyrskyt ja lumivyöryt, jotka ovat tukkineet kulkutiet syrjäisiin kyliin.

Poikkeuksellisen kovien lumisateiden aiheuttamat lumivyöryt ovat surmanneet liki 150 ihmistä Intian Jammun ja Kashmirin osavaltiossa, poliisi arvioi tänään. Vastaavaa lumentuloa ei ole koettu alueella 15 vuoteen.

Pelastustoimia vaikeuttavat lumimyrskyt ja lumivyöryt, jotka ovat tukkineet kulkutiet syrjäisiin kyliin. Kuolonuhrien määrän pelätäänkin nousevan, kun pelastusmiehistöt pääsevät lumen saartamiin kyliin. Viranomaisten mukaan satoja ihmisiä on kateissa ja asunrakennuksia on hautautunut monimetrisiin kinoksiin.

Ilmavoimien helikopterit ovat pudottaneet avustustarvikkeita eristyksiin joutuneisiin asutuksiin ja yrittäneet evakuoida hädänalaisia, mutta monin paikoin huono sää on estänyt laskeutumisen. Yli 40 eurooppalaista retkeilijää onnistuttiin kuitenkin noukkimaan turvaan Padam Zanskaran tienoilta Ladakhin alueella.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme