Mainos
Mainos

Likudin ministerit jättämässä hallituksen Israelissa

Eroavien ministerien joukossa on muun muassa ulkoministeri Silvan Shalom.

Israelin oikeistolaisen Likud-puolueen ministerit eroavat pääministeri Ariel Sharonin hallituksesta sunnuntaina. Asiasta kertoo puolueen johtaja Benjamin Netanjahu.

Netanjahu on ajanut neljän ministerin eroa, jotta puolue voi keskittyä Israelissa maaliskuussa pidettäviin vaaleihin. Sharonin perustama uusi keskustalainen Kadima-puolue johtaa mielipidemittauksia.

Likudin ministereiden lähdön jälkeen Sharonin hallitukseen jää vain seitsemän ministeriä, jotka kaikki ovat siirtyneet Kadima-puolueeseen. Sharon voi nimittää väliaikaisesti uusia ministereitä tai pitää joitakin salkkuja itsellään. Eroavien ministerien joukossa on muun muassa ulkoministeri Silvan Shalom.

Netanjahun antaman lausunnon mukaan Likudin on huolehdittava siitä, että se pysyy vaihtoehtona Sharonin hallituksen politiikalle. Hän viittasi Sharonin päätökseen vetää Israelin joukot pois Gazan alueelta viime syksynä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme