Mainos
Mainos

Lili matkalla Bahamasaarille

Pyörremyrsky Lili oli aikaisin tänään matkalla kohti Bahamasaaria samalla kun se voimistui jonkin verran. Lilin tuulen voimakkuus oli 145 kilometriä tunnissa. Hurrikaani iski eilen rankkasateineen Kuubaan repien irti talojen kattoja, katkoen voimalinjoja ja aiheuttaen tulvia. Kymmeniätuhansia ihmisiä evakuoitiin varotoimenpiteenä pääkaupungista Havannasta.

Lili ei kuitenkaan tiettävästi aiheuttanut Kuubassa kuolonuhreja toisin kuin Nicaraguassa ja Costa Ricassa, missä ainakin kymmenen ihmistä kuoli aiemmin tällä viikolla. Presidentti Fidel Castro ilmaisi olevansa helpottunut siitä, että Lili sivuutti pääkaupungin eivätkä pahimmat ennusteet toteutuneet.

Floridan kaakkoispuolella sijaitsevilla Bahamasaarilla ihmiset varautuivat pyörremyrskyn tuloon. Koulut sulkivat ovensa aikaisin perjantaina, lentoja peruutettiin ja asukkaat tungeksivat kauppoihin varaamaan ruokaa koteihinsa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme