Mainos
Mainos

Lintsaaminen merkitään koulutodistukseen Ruotsissa

Koulusta lintsaaminen voi näkyä pian ruotsalaisten todistuksissa. Opetusministeri Jan Björklund vaatii, että tuntimäärä, jonka oppilas on luvattomasti poissa oppitunneilta, merkitään todistuksiin.

- Aikuisten elämässä ei hyväksytä, että ihmiset saavat tulla ja mennä kuinka heitä huvittaa. Koulussakaan lintsaamista ei enää tulla hyväksymään, Björklund korosti.

Hän haluaa, että lintsaamistunnit merkitään peruskoulun ja lukion oppilaiden todistuksiin keväästä 2010 tai 2011 lähtien. Tuolloin Ruotsi uusii myös arvosanajärjestelmän ja aikaistaa todistusten antamista.

Todistuksia ryhdytään jakamaan "jo" peruskoulun kuudetta luokkaa käyville. Nykyisin Ruotsin koululaiset saavat todistuksen vasta kahdeksannelta luokalta lähtien.

Menestystä arvostellaan vastaisuudessa kirjaimilla A, B, C, D, E ja F. Suomalaisen asteikon mukaan A on kymppi, E nipin napin hyväksytty ja F hylätty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme