Mainos
Mainos

Lintudinosauruksen fossiilikynsi löydetty Japanissa

Japanista on löydetty fossiiliksi muuttunut pienen lintumaisen dinosauruksen kynsi, joka on noin 140 miljoonaa vuotta vanha, kertoivat maan lehdet tänään. Oviraptosauruksen kynsi on vanhin koskaan löydetty fossiili. Se on 30 miljoonaa vuotta vanhempi kuin tähän asti vanhin Montanasta Yhdysvalloista löydetty 110 miljoonaa vuotta vanha fossiili.

Tokion kansallisen tiedemuseon tutkija Makoto Manabe sanoi, että nyt löydetty fossiili on arvokas näyte, joka lisää ymmärtämystä evoluution kehityksestä dinosauruksista lintuihin. Oviraptosauruksen uskotaan olleen sulkapeitteinen, nokallinen ja kaksijalkainen. Eläin on ollut lihansyöjä ja se on syönyt lähinnä munia. 2,3 sentin pituinen käyrä kynsi on liittynyt dinosauruksen uloimpaan kolmesta sormesta sen vasemmassa käsivarressa. Dinosauruksen kynsi löydettiin kiven sisältä japanilaisesta kylästä tunnelinkaivaustöiden yhteydessä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme