Mainos
Mainos

Lintuflunssa saattaa levitä maailmanlaajuiseksi

Amerikkalainen virologi varoitti tänään, että Hongkongissa kaksi ihmistä surmannut "lintuflunssa" saattaa levitä maailmanlaajuiseksi epidemiaksi.

Vaara on sitäkin suurempi, kun tiedemiehillä ei toistaiseksi ole keinoja taudin pysäyttämiseksi, sanoi Robert Webster tutustuttuaan tilanteeseen Hongkongissa. Webster yritti yhdessä muiden tiedemiesten kanssa jäljittää vaarallisen influessan aiheuttajaa. Tähän asti on arveltu, että siipikarja kantaisi kyseistä H5NI-virusta. Hongkongin terveyspäällikkö Margaret Chan sanoi kuitenkin, että ainoastaan osa virustartunnan saaneista oli ollut tekemisissä siipikarjan kanssa. Hän ei myöskään pitänyt mahdottomana, että tauti voi tarttua ihmisestä toiseen.

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti tänään Genevessä, että vielä ei ole syytä harkita matkojen rajoittamista Hongkongiin tai sairastuneiden eristämistä. Hongkongissa on todettu seitsemän varmaa lintuflunssatapausta, ja kahden muun epäillään sairastuneen tautiin, joka on tähän mennessä tappanut kaksi ihmistä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme