Mainos
Mainos

Lintuinfluenssa leviää taas Egyptissä

Lintuinfluenssa leviää taas Egyptissä. Tuorein tartunta on todettu nelivuotiaalla tytöllä, joka on 44:s lintuinfluenssaan sairastunut ihminen Egyptissä. Tautiin on kuollut jo 19 egyptiläistä.Viimeisimmät kuolintapaukset ovat joulukuulta, jolloin tauti surmasi neljä naista.

Taudin leviämistä pyritään ehkäisemään muun muassa laajalla siipikarjan rokotusohjelmalla, mutta viranomaisten mukaan virusta ei pystytä karsimaan kokonaan. Siipikarja on noin viiden miljoonan egyptiläistalouden pääasiallinen tulonlähde.

Lintuinfluenssaa Vietnamissa ja Kiinassa

Lintuinfluenssa on vaatinut jo neljännen kuolonuhrinsa tänä vuonna Vietnamissa. Maan terveysministeriön mukaan 23-vuotias nainen on kuollut tautiin Pohjois-Vietnamissa.

Myös Kiinassa on liikkeellä lintuinfluenssavirusta. Virus on tappanut tänä vuonna kolme ihmistä. Maan tiedotusvälineiden mukaan siipikarjaa on sairastunut virukseen erityisesti Kaakkois-Kiinassa sijaitsevassa Guizhoun maakunnassa. Influenssaan on kuollut tuhansia lintuja.

Lintuinfluenssa leviää talvisaikaan, sillä kuivat ja kuumat kesät hidastavat sen leviämistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme