Mainos
Mainos

Lintuinfluenssa levisi Italiaan – kalkkunafarmilta löytyi H5N8-virusta

Lintuinfluenssan H5N8-viruskanta on levinnyt kalkkunafarmin lintuihin Italiassa. Aikaisemmin Italiassa on raportoitu villeissä linnuissa olleesta influenssasta.

Tartunnan maan pohjoisosassa sijaitsevalla lintufarmilla vahvistaa Italian terveysministeriö. Yli 20 000 kalkkunan tilalla ainakin 6000 on sairastunut ja 600 kuollut virukseen.

Lintuinfluenssan eri viruskannat ovat levinneet talven aikana eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa. Viimeksi tänään Kuwaitissa raportoitiin myös H5N8-tartunnoista ja Bangladeshissa H5N1-tartunnoista kanafarmilla.

Ranskassa lintuinfluenssan on arvioitu jopa vaikuttavan mahdollisesti maan hanhen maksan tuotantoon. Ranskassa on tapettu lintuinfluenssan takia noin 800 000 ankkaa. Myös Saksassa on raportoitu lintuinfluenssatartunnoista lintutiloilla. Reutersin mukaan Saksassa on tuhottu 48 000 kalkkunaa lintuinfluenssan takia. Saksassa linnuista on löytynyt H5N8-virusta.

Kiinassa on raportoitu myös ihmisten saaneen tartunnan lintuinfluensasta ja myös kuolleista on kerrottu. H5N8-viruskanta on äärimmäisen tappava linnuille, mutta tätä viruskantaa ei ole löydetty ihmisistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme