Mainos
Mainos

Lintuinfluenssaan löytynyt lääke

Australialaisvalmisteinen lääke on havaittu alustavissa kokeissa toimivaksi hoidettaessa lintuinfluenssaa. Australialaisen tutkimusjärjestön mukaan lääkettä voidaan käyttää lisäksi taudin ehkäisyyn. Tuotteen vaikutuksen uskotaan kestävän kerrallaan 24 tuntia.

Tutkijat sanoivat, että Relenza-merkkinen influenssalääke näytti laboratorio-oloissa purevan myös H5N1-virukseen. Tulosta ei ole vielä varmistettu kliinisillä testeillä. Eri puolilla maailmaa käytössä oleva Relenza tuli apteekeiden hyllyille vuonna 1999

Lääke on tervetullut, sillä taudin voittaminen on osoittautunut luultua vaikeammaksi. Lintuinfluenssa on tappanut Thaimaassa siipikarjan lisäksi kotikissoja ja eläintarhan leopardin. Lisäksi Thaimaa on tänään ilmoittanut lintuinfluenssan puhjenneen uudestaan neljällä alueella, joiden uskottiin jo päässeen siitä kokonaan.

Myös Kiina on ilmoittanut taudin levinneen kahdelle uudelle alueelle. Tähän mennessä lintuinfluenssaan on kuollut 22 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme