Mainos
Mainos

Lintuinfluenssan epäillään tarttuneen jo sikoihin

Indonesiassa pelätään, että lintuinfluenssavirus on kehittänyt uuden leviämistavan.

Indonesian maatalousministeriön mukaan lintuinfluenssaa on havaittu useissa sioissa. Tartuntaepäilyt lisäävät huolta viruksen muuntumisesta niin, että se leviää myös ihmisestä toiseen.

Sikoja testattiin lintuinfluenssan varalta Sumatran saarella samassa kylässä, jossa viisi ihmistä on saanut H5N1-tartunnan. Yhdestätoista näytteestä kymmenen oli positiivisia. Tuloksia ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

Kauhuskenaariona on nyt, että virus leviää sikojen välityksellä ja aiheuttaa maanlaajuisen tautiaallon, pandemian. On mahdollista, että siassa syntyy uusi virus, joka voi yhdistyä ihmisen influenssaviruksen kanssa. Näin syntyvä uusi virus saattaisi tarttua aiempaa helpommin ihmisiin ja levitä nopeasti. Toistaiseksi lintuinfluenssa on ollut lintujen tauti, eikä se ole tarttunut helposti ihmiseen.

Lintuinfluenssaan on kuollut ainakin 115 ihmistä lähinnä Aasiassa sitten vuoden 2003. Suomessa lintuinfluenssaa ei ole toistaiseksi todettu.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme