Mainos
Mainos

Lintukuolema askarruttaa nyt myös Ruotsissa

Selittämätön lintujen joukkokuolema askarruttaa nyt myös Ruotsissa. Kuolleita lintuja löydettiin eilisyönä kadulta Falköpingissä Länsi-Götanmaalla. Linnut ovat todennäköisesti naakkoja.

Paikallisradion mukaan kuolleita lintuja on 50-100. Pelastuslaitos on eristänyt alueen siksi kunnes läänineläinlääkäri tutkii paikan. Eläinlääkäri ei lähde arvuuttelemaan lintukuoleman syytä ennen tutkimuksia.

Sanomalehti Aftonbladetin haastattelema ornitologi arveli, että linnut olisivat saattaneet lentää itsensä hengiltä, jos jokin on säikäyttänyt ne liikkeelle yöpuulta.

Yhdysvalloissa on havaittu kaksi outoa lintujen joukkokuolemaa. Uudenvuodenaattona tuhansia lintuja putosi kuolleena maahan Arkansasissa. Syyksi on epäilty sitä, että linnut olisivat säikähtäneet ilotulitusta. Eilen selittämätön lintukuolema havaittiin Louisianassa.

(MTV3 - STT - TT)

Ruotsalaiset Sebastian Djurberg ja Alexander Engström ovat kuvanneet lintuja Falköpingissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme