Mainos
Mainos

Lisa Holmin murhaaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen

Ruotsissa on annettu tänään tuomio kesällä kuolleen 17-vuotiaan Lisa Holmin murhatapauksessa, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Syyttäjä Lars-Göran Wennerholm vaati liettualaiselle Nerijus Bileviciukselle elinkautista vankeusrangaistusta ja maasta karkoitusta Lisa Holmin murhasta. Syyttäjän mukaan murhan takana oli seksuaalinen motiivi.

– Voin väittää, että miehen tarkoituksena oli koko ajan tappaa uhrinsa. Se oli erittäin raaka ja julma teko. Kyse ei ollut siitä, että raiskaus olisi mennyt pieleen, vaan syytetyn tarkoituksena oli surmata, hirttää ja teipata hänet. Syytetty sai tästä teosta tyydytystä, syyttäjä kertoi Skaraborgin käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan 35-vuotias Nerijus Bilevicius murhasi Holmin ja häpäisi tämän ruumiin. Oikeuden tuomion perusteluiden mukaan rikoksen olosuhteet olivat raskauttavia.

– Lisa Holm oli vasta 17-vuotias, ja hän oli fyysisesti heikompi kuin Nerijus Bilevicius. Bilevicius on osoittanut suurtasäälimättömyyttäHolmia vastaan, jonka oli vaikeapuolustautua hyökkäykseltä. Bileviciuksen tavoitteena oli tappaa uhrinsa, oikeus perustelee tuomiotaan.

Bilevicius kiisti teon, mutta oikeus tuomitsi hänet ankarimpaan rangaistukseen – elinkautiseen vankeuteen. Oikeus määräsi miehen myös maksamaan 50 000 kruunua vahingonkorvauksia Holmin perheelle.

Syyttäjä on tyytyväinen tuomioon.

– Olemme tehneet paljon töitä tämän tuomion eteen, ja kun saimme syytetylle haluamamme rangaistuksen, se tuntuu luonnollisesti hyvältä, Lars-Göran Wennerholm kertoo Aftonbladetille.

Puolustusasianajaja Inger Rönnbäckin mukaan puolustus valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

17-vuotias Lisa Holm katosi sunnuntaina 7. kesäkuuta, kun hän oli lopettanut työvuoronsa Blombergin kahvilassa. Ruotsin poliisi aloitti suuretsinnät ja 17-vuotias Holm löydettiin viiden päivän kuluttua surmattuna maatilalta melko läheltä naisen työpaikkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme