Mainos
Mainos

Lisää ehdokkaita Venäjän presidentinvaaleihin

Kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov ja liberaali poliitikko Grigori Javlinski asetettiin tänään virallisesti ehdokkaiksi Venäjän maaliskuisiin presidentinvaaleihin.

Gennadi Zjuganov

Jo keskiviikkona asetettiin ehdokkaaksi vt. presidentti Vladimir Putin. Maaliskuun 26. päivänä pidettävissä vaaleissa valitaan seuraaja vuodenvaihteessa yllättäen eronneelle presidentti Boris Jeltsinille. Putin on vaalien selvä suosikki.

Uuden presidentinvaalilain mukaan ehdokkaitten on hankittava 500 000 ihmisen allekirjoitus ehdokkuutensa tueksi. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä maaliskuussa, pidetään toinen vaalikierros kahden parhaiten menestyneen kesken 16. huhtikuuta. Ehdokkaaksi on sanonut asettuvansa myös äärikansallismielinen Vladimir Zhirinovski. Julkisuudessa on arveltu, että presidenttikilpaan tulisi mukaan myös entinen pääministeri Jevgeni Primakov, mutta tämä ei ole vahvistanut tietoa.

(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme