Mainos
Mainos

Lisää pakolaisia Kosovossa

Ainakin 50 Kosovon albaania pakeni tänään Kosovon keskiosassa sijaitsevasta Trpezan kaupungista.

Silminnäkijöiden mukaan Serbian poliisijoukot tulittivat Trpezaa kranaatinheittimin viime yönä. Suurin osa pakolaisista oli naisia ja lapsia. Pakolaiset kertoivat, että kranaattituli alkoi auringon laskiessa. Lisää kranaatteja ammuttiin Trpezaan keskiyön paikkeilla. Kaikkiaan 250000 Kosovon albaania on joutunut tänä vuonna pakenemaan kodeistaan poliittisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

Taisteluissa ovat olleet vastakkain Kosovon vapautusarmeija UCK, Serbian poliisivoimat ja Jugoslavian armeijan joukot. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja ilmoitti eilen, että järjestön 2000 tarkkailijaa saataneen sijoitetuiksi asemapaikoilleen Kosovoon noin kuukauden kuluessa. Tarkkailijoiden lähettäminen on osa Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin ja Yhdysvaltain rauhanvälittäjän Richard Holbrooken sopimusta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme