Mainos
Mainos

Lisää uudistusmielisiä Iranin vaaleihin

Valvojien neuvosto on taipumassa kompromissiin ja hyväksymässä parlamenttivaaleihin joitakin hylkäämistään ehdokkaista.

Iranin vanhoillinen valvojien neuvosto aikoo päästää parlamenttivaaleihin mukaan jonkin verran uudistusmielisiä ehdokkaita, jotka se aiemmin on hylännyt, kertoivat uudistusmieliset kansanedustajat tänään. Pyrkimyksenä on löytää ratkaisu Irania koettelevaan poliittiseen kriisiin, joka on pahin vuosiin.

-Näyttää siltä, että he aikovat hyväksyä joitakin hylättyjä ehdokkaita, yksi kansanedustaja sanoi. Kansanedustajien mukaan kompromissiratkaisua sorvattiin eilen korkean tason neuvotteluissa, joihin osallistui muun muassa korkein hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei ja presidentti Mohammad Khatami.

Valvojien neuvosto perui jo osan määräämiään ehdokaskieltoja, mutta edelleen yli 2 000 ehdokasta on estetty osallistumasta 20. helmikuuta järjestettäviin vaaleihin. Neuvosto on torjunut esitykset vaalien lykkäämisestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme