Mainos
Mainos

Lisan murhasta syytetyn asianajaja: Todisteet puuttuvat täysin

17-vuotiaan ruotsalaistytön Lisa Holmin murhasta pidätetyt liettualaisveljekset vastustavat vangitsemistaan. Vanhemman veljen asianajajan mielestä teknisiä todisteita miehiä vastaan ei ole esitetty. Asiasta kirjoittavat Expressen- ja Aftonbladet -lehdet.

31- ja 35-vuotiaat liettulaiset vangittiin viime tiistaina todennäköisin syin epäiltynä Lisan murhasta. Ruumis oli löydetty aiemmin samana päivänä.

Nuorempi veljeksistä valitti vangitsemisestaan jo viime torstaina.

– Hän on tyytymätön vangitsemiseen, koska hän on syytön, sanoi hänen asianajajansa Thomas Herb Expressen-lehdelle.

Myös vanhempi veli jätti valituksensa torstaina, mutta se rekisteröitiin oikeudessa vasta tänään. 

Vanhemman veljen asianajajan Inger Rönnbäckin mielestä tekniset todisteet veljeksiä vastaan puuttuvat kokonaan. Rönnbäckin mukaan poliisitutkimuksessa löydettyjä todisteita ei ole annettu oikeuden arvioitaviksi. 

– Myöskään puolustus ei voi arvioida tietojen painoarvoa. Kun ajatellaan, kuinka suuret resurssit jutussa on ollut käytössä, pitäisi nyt olla esittää jotain teknisiä todisteita. Mutta rikostekniset todisteet puuttuvat kokonaan, Rönnbäck sanoo.

Asianajaja epäilee myös, että asian saama mediajulkisuus on saattanut vaikuttaa todistajiin. 

– Puolustajat eivät voi ilmaisukiellon vuoksi sanoa mitään, mutta poliisit kyllä puhuvat toimittajille. 

Götanmaan hovioikeudesta ei vielä osata kertoa, milloin päätös veljesten valitukseen tehdään. 

Lisan murhasta on vangittuna myös kolmas henkilö, toisen veljen liettualainen vaimo, jota epäillään avunannosta rikokseen. Hänen osaltaan vangitsemisen jatkosta pitää päättää huomenna. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme