Mainos
Mainos

Lissabon vaihtoi jouluvalot katutaiteeseen

Talouskriisin keskellä kärvistelevä Portugali säästää nyt kaikessa.

Pääkaupunki Lissabon on tähän aikaan vuodesta yleensä sädehtinyt tuhansin valoin, mutta tänä vuonna jouluvalot jätettiin sytyttämättä.

Niiden sijaan on kaupungin keskustan aukioille pystytetty valaistuja installaatioita tuomaan iloa pimeisiin iltoihin.

- Jouluvaloja ei kukaan oikeastaan enää edes näe, koska ne ovat aina samanlaisia. Niiden sijaan teimme seitsemän installaatiota, jotka tarkastelevat talouskriisiä toisenlaisesta näkökulmasta, kertoo installaatiotaiteilija Catarina Pestana.

Kriisin takia portugalilaisia kehotetaan hankkimaan kotimaisia joululahjoja.

Lissabonin härkätaisteluareenalla järjestettävät joulumarkkinat ovat pullollaan kädentaitajien tuotteita itsetehdystä kirsikkalikööristä korkista valmistettuihin lompakkoihin. Tungos markkinoilla on kova.

- Meidän täytyy nyt olla parempia portugalilaisia ja arvostaa enemmän omia tuotteitamme. Sillä tavalla saadaan "troikka" pois maasta niin pian kuin mahdollista, sanoo härkätaisteluareenan johtaja Enrique Borges.

EU:n, Kansainvälisen valuuttarahaston ja Euroopan keskuspankin muodostama "troikka" valvoo sitä, kuinka Portugali toteuttaa säästökuuriaan.

Yksi säästötoimista on käynyt suoraan kansalaisten kukkarolla. Suomalaista vuosilomakorvausta vastaava työntekijöiden joulubonus on tänä vuonna vain puolet aiemmasta.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme